ENVIA LA TEVA PREGUNTA
Pregunta
18-DIC-2017
Quin és el millor aliment per recuperar-se desprès d’una activitat d’alta intensitat, com ho es el futbol?

Resposta
Per recuperar-se després d’un entrenament/partit de futbol s’haurien de consumir aliments rics en hidrats de carboni i una petita quantitat de proteïna, per tal de reomplir els dipòsits de glucogen i recuperar la massa muscular utilitzada durant l’exercici.
Aquesta recuperació la podem fer tant amb aliments reals com amb suplements nutricionals. Podem recuperar correctament de les següents formes:
1- Àpat post – entrenament/partit composat per 1 aliment rics en hidrats de carboni (pasta, patata, arròs, quinoa, pa ...) + 1 aliment ric en proteïna (carn baixa en greix / peix / ous).
2- Fruita + iogurt
3- Batuts recuperadors, els quals estan composats per hidrats de carboni + proteïna.
DANI GARCIA CARVAJAL
Dietista-Nutricionista
Col·legiat CAT 001010

Pregunta
15-DIC-2017
M’agradaria saber en quina mesura poden afectar unes copes de vi en el meu entrenament esportiu, en especial en els meus músculs. SI l’alcohol afecta la formació normal de massa muscular, i si es així, quina és la quantitat d’alcohol recomanada per un esportista.

Resposta
El consum d’alcohol sempre produirà un efecte negatiu sobre la salut de les persones, siguin o no esportistes. El consum d’alcohol afavoreix que la proteïna muscular es degradi, perdent múscul per tant, el qual es negatiu ja que això comportarà sempre una disminució del rendiment esportiu. La quantitat recomanada d’alcohol tant per una persona esportista com la població en general es sempre 0.
DANI GARCIA CARVAJAL
Dietista-Nutricionista
Col·legiat CAT 001010

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17