ENVIA LA TEVA PREGUNTA
Pregunta
21 FEB
Es veritat que hi ha greixos bons i greixos dolents pel cos? Pensava que els greixos en general eren dolents.

Resposta
Si ens fem la pregunta, els greixos en general són dolents pel cos humà? La resposta seria molt ambigua: si i no. Dolents són els greixos saturats com (cansalada, embotits, carns vermelles, que entre d’altres problemes ens fa augmenta el colesterol dolent (LDL). En canvi, els greixos poliinsaturats, ens ajuden a equilibrar els colesterols dolents i bons, o sigui, LDL i HDL, rics en Omega 3 i 6. Podem trobar aquest tipus de greixos en aliments d’origen animal com els peixos blaus, i en aliments d’origen vegetals com les nous, o les llavors de soja. I finalment, evitar els greixos trans, que augmenten el colesterol dolent i el triglicèrids en sang. Aquests greixos els trobem en aliments industrialitzats com brioxeria, dolços, menjars precuinats i mantegues.
Pregunta
13 FEB
Perquè necessitem prendre cada dia vitamina C? Només la trobem a les taronges?
Resposta
El nostre cos no es capaç de generar vitamina C per si mateix. Ni tampoc te la capacitat d’emmagatzemar-la, quan hi ha excés de vitamina C el nostre cos ho rebutja a través de l’orina. Per això, necessitem aportar diàriament vitamina C al nostre organisme, perquè ni el genera ni el emmagatzema.
Respecte a la segona pregunta, la vitamina C, no només es troba als cítrics com la taronja. Per exemple, porten vitamina C el bròquil, pebrots vermells, les groselles, les cols de Brussel·les, julivert, patates, els cítrics i les maduixes.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17