ENVIA LA TEVA PREGUNTA
| | Pregunta | 21 FEB Es veritat que hi ha greixos bons i greixos dolents pel cos? Pensava que els greixos en general eren dolents.
| | Resposta | Si ens fem la pregunta, els greixos en general són dolents pel cos humà? La resposta seria molt ambigua: si i no. Dolents són els greixos saturats com (cansalada, embotits, carns vermelles, que entre d’altres problemes ens fa augmenta el colesterol dolent (LDL). En canvi, els greixos poliinsaturats, ens ajuden a equilibrar els colesterols dolents i bons, o sigui, LDL i HDL, rics en Omega 3 i 6. Podem trobar aquest tipus de greixos en aliments d’origen animal com els peixos blaus, i en aliments d’origen vegetals com les nous, o les llavors de soja. I finalment, evitar els greixos trans, que augmenten el colesterol dolent i el triglicèrids en sang. Aquests greixos els trobem en aliments industrialitzats com brioxeria, dolços, menjars precuinats i mantegues. | | Pregunta | 13 FEB Perquè necessitem prendre cada dia vitamina C? Només la trobem a les taronges? | | Resposta | El nostre cos no es capaç de generar vitamina C per si mateix. Ni tampoc te la capacitat d’emmagatzemar-la, quan hi ha excés de vitamina C el nostre cos ho rebutja a través de l’orina. Per això, necessitem aportar diàriament vitamina C al nostre organisme, perquè ni el genera ni el emmagatzema. Respecte a la segona pregunta, la vitamina C, no només es troba als cítrics com la taronja. Per exemple, porten vitamina C el bròquil, pebrots vermells, les groselles, les cols de Brussel·les, julivert, patates, els cítrics i les maduixes. |
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 |