ENVIA LA TEVA PREGUNTA
Pregunta
27 FEB
M'agradaria saber, quina seria l'alimentació adequada el dia abans i l'esmorzar del mateix dia, en que els àrbitres tenim les proves físiques i tècniques obligatòries.
Resposta
L’alimentació per les proves arbitrals serien les mateixes que per un jugador que es prepara per jugar un partit:
- Sopar previ: Àpat on han de predominar aliments rics en hidrats de carboni (pasta, patata, arròs, quinoa, ...) més carn o peix o ous, més peça de fruita de postres. Evita el consum d’aliments amb alt contingut en fibra i aliments amb alt contingut en greix en aquest sopar previ (verdura, fruits secs, aliments fregits, ...)
- Àpat pre - proves físiques: Seguiria el mateix principi que l’anterior, àpat ric en hidrats de carboni, amb moderat contingut en proteïna i baix en greix (per evitar possibles problemes gastrointestinals).
Exemples d’esmorzar:
1) bikini de pernil dolç i formatge baix amb greix més peça de fruita
2) torrades amb melmelada més peça de fruita
3) torrades amb embotit magre (pernil salat o gall d’indi o llom embotxat, ...) o formatge fresc més peça de fruita
DANI GARCIA CARVAJAL
Dietista-Nutricionista
Col·legiat CAT 001010

Pregunta
25 FEB
Es veritat que la pasta engreixa? I si engreixa perquè es recomana a l’hora de practicar esport?
Resposta
És fals que la pasta ens engreixi. Menjar-la d’acord a la nostra despesa calòrica no ens engreixarà. 100 gr de pasta és igual a 350 Kcal. Engreixa més la salsa que escollim per acompanyar la pasta que la mateixa. Mentre l’aportació calòrica de la pasta sigui proporcional a la despesa calòrica que realitzem no hi ha cap problema amb la pasta. Et recordo que la major part dels hidrats de carbono que conté la pasta són d’assimilació lenta. Important per sopar si tenim que fer un partit a primera hora del matí.


1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17