ENVIA LA TEVA PREGUNTA
Pregunta
07 MAR
Potser sigui una pregunta molt general, però com a mare d’un nen de 10 anys que practica setmanalment futbol, quins aliments hauria d’incloure la dieta del meu fill? Segur que la resposta servirà per més mares.
Resposta
Sempre parlem de dietes equilibrades en les que hauria d’haver:
• Fruites i verdures: Com el plàtan, poma, maduixes, espinacs, bròquil i pebrots hidraten i són una font única en ferro, vitamines, carbohidrats, potassi i greix. És recomanable que les verdures estiguin present sempre i les fruites es consumeixen pel matí, per començar el dia amb molta energia.
• Peixos: Tenen una gran quantitat d’omega 3 (greixos saludables) que contribueixen a la recuperació del cos desprès de l’exercici, ajuda a aprofitar millor els aliments per que no es converteixen en greixos i enforteix el sistema immunològic.
• Ous: Aporten proteïnes i energia, contenen vitamines A i B; el contingut de proteïna és d’alt nivell biològic, i es recomanable el consum de cinc ous a la setmana.
• Carns magres: Com el pit de pollastre, llom de res que ajudaran a construir el múscul. És important limitar el consum de carn vermella a dos o tres vegades a la setmana.
• Hidratació: L’aigua natural per hidratar el cos és l’ideal, evitar begudes refrescants ensucrades.
Pregunta
01 MAR
El meu fill està en edat de creixement (8 anys). Un període de temps on crec que els lactis, entre els que està la llet, és fonamental pels ossos ja que és una font de calci. Però, tinc un gran problema perquè no li agrada gens la llet. Hi ha algun substitut a la llet?
Resposta
És veritat que els lactis i la llet en particular, són recomanables en la dieta dels infants pel bon estat dels ossos en edat de creixement. I més si practica un esport com el futbol. La llet , com be diu, conté calci, i es, possiblement, la principal i única font per la majoria de persones prenen. Però existeixen altres aliments amb un contingut també elevat de calci que no només la llet, com les ametlles, llavors de sèsam, sardines en llauna, les figues seques, la soja o el pop...

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17