ENVIA LA TEVA PREGUNTA
Pregunta
Esmorzar abans del partit:
Resposta
Lo ideal seria esmorzar 2 – 3 hores abans del partit per poder fer una bona digestió, tot i que hi ha vegades que no es viable, degut a que els nens juguen molt d’hora. En funció de l’estona que té el nen fins el partit podem fer un esmorzar més contundent amb aliments sòlids o un esmorzar més lleuger amb aliments semi-líquids o inclús líquids. També cal destacar que l’esmorzar pre-partit ha de ser ric en hidrats de carboni, moderat – baix en proteïnes i baix en greix, per afavorir una ràpida digestió.

En funció del temps que tenim per esmorzar abans del partit podríem escollir diferents àpats:

- En cas de tenir 2-3 hores abans:

o Torrades de pa blanc amb embotit magre (pernil salat o gall d’indi o llom embotxat) o formatge + fruita + grapadet de fruits secs.
o Cereals sense sucre o flocs d’avena + iogurt desnatat + fruita tallada a daus.

- En cas de tenir 1 hora abans de jugar: Aliments líquids / triturats + Fruita. Exemple: Batut energètic casolà (beguda vegetal sense sucre afegit o iogurt desnatat sense sucre afegit amb 2-3 peces de fruita + 2-3 cullerades soperes de flocs de avena).
Pregunta
Son bones les begudes isotòniques pels nens?
Resposta
No, en el cas dels nens hi ha una major retenció de sodi a l’organisme i una menor tassa de sudoració que en la persona adulta, degut a que les seves glàndules sudorípares encara no estan molt desenvolupades i a més a més en tenen menys quantitat. En el cas de nens pre-puberals els aniria millor una beguda esportiva amb poc sodi (com aigua de coco, aquarius, powerade i qualsevol altre baixa en sodi), és a dir, hipotònic. En canvi en nens que estan en la pubertat si que podríem utilitzar begudes esportives (isotòniques), com en les persones adultes.

D’altre banda, begudes energètiques tipus redbull/monster energy, ... tampoc serien adequades, degut a que porten quantitats de sucre massa elevades i a l’hora contenen cafeïna, la qual pot generar múltiples problemes en nens.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17