ENVIA LA TEVA PREGUNTA
Pregunta
25-OCT-2017
Quins son els millors aliments per recuperació després d'entrenar o competir ? I les millors begudes ? Alguna recomanació de batuts o barretes proteiques ?


Resposta
Per recuperar-te després d’un entrenament o partit s’haurien de consumir aliments rics en hidrats de carboni i una petita quantitat de proteïna.
No hi ha un millor aliment per recuperar, tenim moltes opcions vàlides. Ho podem fer tant amb aliments reals com amb suplements. Podem recuperar correctament de les següents formes:
1- Àpat post – entrenament/partit composat per 1 aliment rics en hidrats de carboni (pasta, patata, arròs, quinoa, ...) + 1 aliment ric en proteïna (carn/peix/ous).
2- Fruita + iogurt
3- Batuts recuperadors, els quals estan composats per hidrats de carboni + proteïna.
En quant a les begudes, passa el mateix que amb els recuperadors, no n’hi ha un que sigui millor, ja que s’ha de trobar la que millor s’adapta a cadascú, provant diverses marques comercials. Qualsevol beguda isotònica pot ser vàlida.
En quant a la recomanació d’un suplement de proteïna, et dic el mateix que en els casos anteriors. Pots trobar proteïna en pols de sèrum de llet, proteïna d’ou, proteïna d’origen vegetal (soja, arròs, pèsol, barreja de diverses proteïnes vegetals, ...), etc., sent vàlides totes.
DANI GARCIA CARVAJAL
Dietista-Nutricionista
Col.legiat CAT 001010
Pregunta
24-OCT-2017
Us voldria demanar si poguéssiu publicar una dieta bàsica orientativa per jugadores de 13/14 anys que entrenen 3 dies a la setmana i juguen un partit també a la setmana.
Resposta
No existeix una dieta bàsica orientativa per un grup de població, com pot ser jugadores de 13/14 anys, ja que sempre s’ha d’individualitzar, ja que característiques com edat, alçada, pes, composició corporal, activitat física diària i la posició en la que juga la jugadora, entre d’altres factors, influeix en la seva despesa energètica i es per això que sempre s’ha d’avaluar individualment cada cas.
En quant recomanacions generals d’aliments que han d’estar presents a la dieta de qualsevol jugador/a, creiem que la fruita (3 racions diàries com a mínim) i la verdura (2 racions diàries com a mínim) han de ser imprescindibles. En quant al consum d’aliments rics en hidrats de carboni (pasta, arròs, patata, quinoa, ...), aquests prenen importància els dies que entrenen, així com en els àpats pre i post competitius.
DANI GARCIA CARVAJAL
Dietista-Nutricionista
Col.legiat CAT 001010

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17