ENVIA LA TEVA PREGUNTA
Pregunta
19-NOV-2017
Tinc 15 anys. El motiu del meu correu és per poder comentar alguns dels dubtes que tinc sobre l'alimentació que hauria de dur un futbolista o, en el meu cas, una futbolista o una persona que fa esport a un nivell alt.
No estic gaire segura de els aliments que hauria d'eliminar de la meva dieta o els que hauria de menjar diàriament o regularment. També m'agradaria saber com utilitzar be les begudes energètiques com ara el Powerade. La meva constitució es prima però musculada (encara que no tot el que m'agradaria), tinc una altura de aproximadament 1,70m i peso 58kg. Podrien dir-me quin tipus d'aliments puc menjar per guanyar massa muscular més rapida o amb més facilitat i altres coses que poden ajudar-me com ara batuts?
Resposta
Els aliments que has d'incloure regularment a la teva dieta son
• Fruites i verdures, hidrats de carboni complexes (pasta, patata arròs, ... aquests sempre haurien de ser integrals menys el dia de partit).
• Aliments proteics (carn, peix, ous).
• Greixos de qualitat (oli d’oliva, fruits secs, alvocat, ...).
Els aliments que hauries d’excloure son tots aquells que son ultraprocessats (brioxeria industrial, carns greixoses tipo salsitxes o frankfurts, begudes ensucrades, ...).
Pel que fa a les begudes isotòniques hauries de consumir uns 500-600 ml la hora prèvia del partit i a mitja part uns 200 – 300 ml.
Beu sempre a petits glops, ja que sinó pots tenir molèsties gastrointestinals.
Pel que fa al augment de la massa muscular hauries d’augmentar una mica el consum de proteïna i realitzar entrenament de força.
Tens a la web de la MCF algunes idees de batuts recuperadors que poden ajudar a recuperar-te després d’un entrenament i contribuir a augmentar la massa muscular.
DANI GARCIA CARVAJAL
Dietista-Nutricionista
Col.legiat CAT 001010
Pregunta
15-NOV-2017
Torno a jugar després de temps i m'agradarien consells tant per baixar pes com per cuidar muscularment ja que estic patint bastantes contractures a bessons, soli...
Resposta
Per baixar de pes et recomanaria augmentar el consum de fruites i verdures al dia, evita la ingesta de productes ultra processats.
Pel tema de les contractures, pot ser normal, degut a que has tornat a fer esport i la musculatura s’ha de tornar a adaptar. L’únic consell que et puc donar es que et mantinguis ben hidratat pre-durant-post entreno/partit.
També et recomanaria que visitessis un podòleg perquè valori la teva trepitjada.
DANI GARCIA CARVAJAL
Dietista-Nutricionista
Col.legiat CAT 001010

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17