ENVIA LA TEVA PREGUNTA
Pregunta
23-NOV-2017
És aconsellable prendre greixos saludables (alvocat, nous, salmó..) unes hores abans o desprès d’entrenar?
Resposta
Unes hores abans d’entrenar no es aconsellable, degut a que poden provocar molèsties gastrointestinals durant la pràctica esportiva. Consumir-los després d’entrenar tampoc es aconsellable, ja que en aquell moment el que ens interessa és reomplir les reserves de glucogen, les quals es reomplen amb el consum d’hidrats de carboni i petites quantitats de proteïna. Passades unes hores després del entrenament, si el futbolista desitja consumir aquests aliments llavors si que son aconsellables, ja que són beneficiosos per la salut cardiovascular de qualsevol persona.
DANI GARCIA CARVAJAL
Dietista-Nutricionista
Col·legiat CAT 001010
Pregunta
21-NOV-2017
Quins tipus d’aliments existeixen per augmentar la massa muscular en el gimnàs? Tant en el pre-entrenament com en el post-entrenament.

Resposta
L’augment de la massa muscular es un tema complex, ja que depèn de múltiples factors que poden afectar la formació o no de massa muscular, ja que aquesta depèn en gran mesura del tipus d’entrenament que es realitzi, la freqüència d’aquest, l’alimentació i el descans del/a futbolista. No existeixen aliments o suplements que pel simple fet de prendre’ls s’augmentarà la massa muscular.
Primer de tot s’ha de portar una dieta ben estructurada en la que a diari hi hagin fruites i verdures com a aliments principals de la dieta, juntament amb hidrats de carboni complexes (pasta, arròs, patata, quinoa, llegums, ...) i aliments proteics (carn, peix, ous). Tot i portar una dieta equilibrada caldrà tenir un superàvit calòric diari (menjar més calories de les que cremes); aquest fet comportarà sempre un augment de la massa grassa, el qual no es interessant per un futbolista. S’ha de tenir molt en compte el risc/benefici de dietes hipercalòriques per augmentar massa muscular quan s’ha de donar un bon rendiment dintre del camp.
En el post entrenament es pot consumir tant proteïna de sèrum de llet com un batut recuperador (opcions aportades en altres entrades a la MCF). Un altre suplement que pot ser útil per ajudar a guanyar massa muscular es el monohidrat de creatina, el qual es pot consumir tant en el pre entrenament com en el post entrenament.
DANI GARCIA CARVAJAL
Dietista-Nutricionista
Col·legiat CAT 001010

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17